NL

Bel ons: + 32 3 235 32 49

Preventie van stress en burn-out

Bedrijven en organisaties worden zich tevens bewust van het belang van preventie van stress en burnout. In deze praktijkgerichte coaching krijg u vooral praktische informatie mee: welke factoren triggeren stress of burn-out? Hoe detecteert u dit in een vroeg stadium? Wie is er vatbaar voor? Welke effectieve technieken bestaan er ter preventie en opvang? Hoe kan men het beste omgaan met iemand die een burn-out heeft?

In deze coaching leert u wat nodig is om stress en burn-out in uw organisatie op te sporen en aan te pakken, zowel op organisatorisch als op persoonlijk vlak. Op het einde van dit traject stapt u buiten met een concrete aanzet voor het opstellen van een effectief plan voor stressbeheer, preventie en opvang van burn-out in uw organisatie.

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die binnen een bedrijf of organisatie te maken heeft met preventie van stress of burn-out zowel bij zichzelf als bij anderen, meer bepaald: bedrijfsleiders, managers, HR-medewerkers, preventieverantwoordelijken, vertrouwenspersonen en leidinggevenden.

Programma

 Het programma omvat volgende onderdelen:

  • Hoe ontstaat stress en wat is burn-out: bekeken vanuit het oogpunt van een arts, een burn-outpatiënt en een coach.
  • De voordelen van een effectief preventiebeleid: cijfers en feiten
  • Oorzaken van stress en burn-out: persoonsgebonden of inherent aan de functie? Welke doelgroepen en posities zijn het meest kwetsbaar? Hoe kan de organisatiecultuur het risico op stress en burn-out verminderen of juist in de hand werken? 
  • De verschillende fases van burn-out en hoe te handelen in elke verschillende fase
  • Concrete burnout tests om stress en burn-out in een vroeg stadium op te sporen
  • Strategieën en tools om stress en burn-out symptomen correct te analyseren en aan de bron aan te pakken
  • Concreet actieplan om stress en burn-out in uw organisatie te vermijden én aan te pakken in elk stadium

Aanpak

De workshop heeft een sterk interactief karakter. Naast de nodige uitleg, krijgt u de mogelijkheid om zelf de inzichten toe te passen aan de hand van oefeningen en aangeleerde methodologieën.Aan de hand van concrete voorbeelden, duidelijke cases en best practices uit andere bedrijven en organisaties stippelt u een werkwijze uit die voor uw organisatie het beste zal werken. 

Resultaten

Na deze verhelderende workshop stapt u buiten met een werkbaar plan om stress en burnout in uw organisatie of bedrijf aan te pakken. U krijgt verscheidene tests ter beschikking waarmee stress en burn-out in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord, zodat u adequaat kunt reageren in elke situatie.

 

Contacteer ons voor meer informatie of een coachingvoorstel.

 

Copyright 2015 Premium Coach - Webdesign by ozalith.be